You are currently viewing 18 inspirasjonsbilder til hytta – stue, bad og interiør

18 inspirasjonsbilder til hytta – stue, bad og interiør

Enten du eier en lun, gammel hytte på fjellet eller et lyst, energisk sommerhus på sørlandet, vil denne artikkelen være for deg. Her har vi samlet en rekke ulike bilder av forskjellige måter du kan innrede eller utbedre løsningen dere har i dag. Først vil jeg presentere bilder av ulike stueløsninger, deretter baderom og helt til slutt vil jeg ta for meg en liten bonus for den som har lest helt til enden. Dette er en lett fordøyelig artikkel som forhåpentligvis vil inspirere deg til å finne ut hvordan du ønsker at hytta skal se ut.

artikkelen fortsetter under annonsen

Velge tema eller fargeprofil

Det kan være greit å begynne prosessen med å tenke på en fargeprofil eller hvordan du ønsker at hytta skal se ut. Lag et moodboard eller samle sammen en drøss av bilder for å se hvordan hytta skal føles etter at du er ferdig med å dekorere den. Mange av tipsene på denne listen er mer rettet mot følelser, lys mot lunt, enkelt mot tradisjonelt og så videre. Jeg er ingen ekspert, men vil også skrive litt om mer omfattende prosjekter du kan ta for deg. Alt for å komplementere hytta og øke tilhørelsen til den.

Innbydende og familievennlige stueløsninger for hytta

Åpen løsning med store vinduer og enkel sittegruppe

Det finnes en rekke muligheter når det kommer til stueinnredninger. En løsning er å la det være åpent med store vinduer og enkle sittegrupper. På bildet ovenfor er det kanskje vel magert med sitteplasser, så en stor familie vil trenge flere båser, noe som kan live opp og gjøre stuen mer spennende.

Moderne løsning med enkelt møblement og kreative eller spenstige innslag

Igjen presenterer vi en enkel og åpen stueløsning. Denne er vanlig, men med spenstige og kreative innslag kan den bli riktig så spennende. Den kan kanskje være vel mager for de fleste, men det er et fint sted for de som ønsker å ha det enkelt. Legg merke til fargenyansene på gulv, vegger og tak.

artikkelen fortsetter under annonsen

Sette opp en vinterhage som tilbygg

Hvis du har en liten sum med penger på å pusse opp hytta, kan denne gå med på å bygge en vinterhage. Det kan gjerne gjøres som et sommerprosjekt, og er noe å drive med i sommervarmen. På bildet ovenfor er tilnærmet 100% av veggene og taket laget av glass. Du trenger ikke det, og kan enkelt ha et vanlig tak med store vinduer på veggene i stedet.

Du trenger ikke å bruke hundretusener på vinterhagen

Her kommer vinterhagen for de som ønsker å sette opp en litt rimeligere løsning enn bildet ovenfor. Den er like praktisk og gjør like stor nytte av seg, og den er også mye enklere å sette opp. Hvis du eller en du kjenner er en hobbysnekker så kan dette være et fint prosjekt.

Tradisjonelt hyttedesign med tømmervirke og lune farger

Hvis du ønsker at stuen skal ta deg med tilbake i tid, kan tømmervegger og lune farger hjelpe til med dette. Utstoppede dyr, gevir eller en peis på gulvet kan også hjelpe til med å skape en atmosfære som i ‘gamledager’. En klebersteinspeis kan være et fint tillegg til et slikt møblement. Chesterfield-lignende sittegrupper vil trolig være fine sittegrupper i en slik stue.

Lys og innbydende stue for hele familien

Hvis du heller mer mot de lysere løsninger, kan hvitt og ulike grånyanser være komplementære og skape en lys og energisk atmosfære. Grønne eller andre knæsje farger kan sprite opp og bidra til et enda mer energisk miljø.

Familiestue med en hylle eller vitrineskap proppet av gamle minner

Slik som hos besteforeldrene dine. En hylle eller en vegg proppet med gamle minner, bilder og andre elementer kan bidra til å skape en unik atmosfære i stuen. Men i stedet for bilder, som vi ser alt for mye av i disse dager, kan man gjerne ta vare på ulike, minnerike gjenstander og stille ut disse.

Hendige baderomsløsninger for hytta

En helt enkel, pragmatisk baderomsinnredning

Det første badet vi ser på er også det enkleste. Du trenger ikke nødvendigvis et bad på hytta, men det har blitt vanlig i disse dager. Et badekar, en gammel panelovn, rustikke gulvflater kan få rommet til å føles enkelt og pragmatisk. Ikke mange duppeditter, på hytta har man kun det viktigste.

Uvanlig eller kreativ baderomsinnredning

Planter, uvanlige farger og spennende servanter kan bidra til å gjøre baderommet unikt. Fortsatt kan det gjerne være enkelt, men dette er selvsagt opp til den enkelte.

Et rom som ikke er i bruk – badstue

Hvis du har et rom som ikke er i bruk, så kan du med tid og penger få til en badstue på relativt kort tid. Det finnes en rekke ulike guider rundt på nettet, og det er greit å planlegge hele prosessen før man setter i gang.

Lyst baderom med steinlagt dushjørne

Endelig et lyst og moderne baderom!(?) Jeg ser for meg at dette badet vil passe fint inn på sørlandet eller et hus eller hytte ved sjøen. Hvis familien har en fritidsbolig eller en sommerhytte, så er gjerne dette badet et eksempel på hvordan det kan bli seende ut.

Et pragmatisk baderom med tømmer, badekar, toalett og håndvask

Her kommer vi med nok et pragmatisk bad! For hytteentusiaster er ikke trevirke og tømmerverk noe nytt. Hvorfor ikke ha det på badet inne i hytta? Et enkelt badekar/dusj, en vask og et toalett er alt du trenger for noen fine sommer- eller vintermåneder på hytta.

artikkelen fortsetter under annonsen

Tømmerstokker og greiner som innredning

Hvis vi tar det forrige badet et steg videre, så kan uvanlige røtter, trestokker og annet tremateriale være fine tillegg til badet. Vær sikker på at trevirket er skikkelig tørket før du begynner å lage noe med det, da det kan endre seg/bli lettere ved uttørking.

Bonus: Dette kan du gjøre utendørs med hytteområdet

Utebenk på plen, veranda eller brygge

Dette må sies å være en veldig enkel ting å få til. En utebenk, enten hjemmesnekret eller kjøpt, vil være en svært populært gjenstand å ha ved hytteveggen. Her kan det passe seg med aktiviteter, middager, selskap og annet gøy. En slik trebenk vil også være med i årevis uten å måtte tenkes på.

Nok en gang: en vinterhager ser svært bra ut

Hvis du har valgt å gå for en vinterhage, så vil disse være skikkelig fine tilbygg til hytta. Veggen på vinterhagen kan også fungere som et vindskjold, og tilbyr en fin plassering for en trebenk eller en terasse.

Hengekøyer, benker og lignende praktiske hagemøbler

Det finnes mange fine prosjekter og sittegjenstander man kan ha på hytta. Her er det også lov å være kreativ. Hengende sittegrupper, benker, stoler og køyer er alle fine alternativer og nyttige elementer som bidrar til å komplementere hytta.

Brygge koblet til veranda og hytte

Hvis du er så heldig å ha en hytte som er lokalisert rett ved vannet, så kan en brygge være et fint tilbygg ut fra hytta. Her kan du gå rett ut for å fiske, stupe eller ta en tur med båten. Sjekk lokale retningslinjer for hvordan du skal gå frem for å bygge den. Det er helt sikkert retningslinjer på dette.

artikkelen fortsetter under annonsen