You are currently viewing Overnatting i Lofoten – her er det muligheter!

Overnatting i Lofoten – her er det muligheter!

  • Post category:Sjøliv

På grunn av opphavsrett bruker vi kun eksempelbilder i denne artikkelen.

Lofoten er et fantastisk område i Norge, med mye uberørt natur og spisse fjelltopper. Besøkende fra land over hele verden tar turen for å oppleve rorbuer, nordlys, kritthvite strender og uberørt, norsk natur på sitt aller beste. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvilke overnattingsmuligheter besøkende har i denne delen av landet.

Enten du er på utkikk etter å overnatte i et herskapelig hus eller en tradisjonell rorbu, er mulighetene mange. Dette er på ingen måte en komplett oversikt over alle booking-mulighetene i Lofoten. Ta gjerne turen innom Booking.com eller en lignende side for å finne andre alternativer.

artikkelen fortsetter under annonsen

Eliassen Rorbuer er et svært populært rorbu-anlegg, med hundrevis av anmeldelser på ulike booking-nettsteder

Ifølge rorbuer.no, som er Eliassen Rorbuer sin offisielle nettside, er rorbuen Lofotens eldste anlegg. Overnattingsstedet ligger i vakre Vest-Lofoten på Hamnøy i Moskenes kommune. Her finnes det 35 tradisjonelle rorbuer, som gjør rorbuen til et naturlig valg for tilreisende fra hele verden.

Hattvika Lodge – nyt et fantastisk opphold i Lofoten

Hattvika Lodge består av en rekke rorbuer, samt. hovedhuset og tilhørende bygninger. Med en privat plassering er Hattvika Lodge et fantastisk alternativ for enhver firma-, venne- eller familietur. Av fasiliteter på bygget blir det oppgitt moderne bad, fleksible sengeløsninger, badstue og badestamp. Nyt tilværelsen i Lofoten ved å booke opphold hos Hattvika Lodge.

artikkelen fortsetter under annonsen

Utenom Hattvika Lodge har de også flere rorbuer tilgjengelig for booking. Ta turen innom nettsiden deres for mer informasjon: https://www.hattvikalodge.no/overnattning-lofoten

Reine rorbuer – nyt oppholdet med en fantastisk utsikt fra morgen til kveld

Reine Rorbuer ligger ved Reinefjorden. Her kan du overnatte i tradisjonelle rorbuer og gjesterom. Med utsikt over fjorden fra enhver enhet, er du sikret nydelig utsikt fra morgen til kveld. I umiddelbar nærhet finner du også Restauranten Gammelbua, som serverer tradisjonell, norsk mat. Fra rorbuen kan du ta turen ut på fisketur eller nyte et opphold på fjordcruise.

Vi finner ingen offisiell nettside for Reine Rorbuer, men du har mange bookingsider å velge mellom. Med et raskt Google-søk vil en rekke alternativer dukke opp.

Ting å gjøre i Lofoten

I Lofoten finnes det mange ting å bruke tiden på!

  • En åpenbar syssel er å ta turen rundt med bil, sykkel eller til fots, for å oppleve den mektige naturen som omgir Lofoten.
  • Planlegger du reisen kan du oppleve nordlyset på nært hold, som mange oppgir å være en enorm opplevelse.
  • Det finnes mange typer safari rundt om i Lofoten. Enten du er interessert i hav, fuglearter som havørn eller hval- og spekkhoggersafari. Her kommer du i nær kontakt med naturen, og kan oppleve hendelser som relativt få mennesker noen gang får sett på nært hold.
  • Fisk! Fiskerestauranter er det mange av. Her kan du nyte ferske retter rett fra havets dyp. Enten du er interessert i et lite måltid, eller en flere-retters meny med god drikke til, er mulighetene mange i Lofoten.