You are currently viewing Sommerhytte ved sjøen – bilder og inspirasjon

Sommerhytte ved sjøen – bilder og inspirasjon

  • Post category:Fritid / Tips

Det er ikke mye som kan sammenlignes med å ligge på en veranda eller på bryggen med en god bok med bølgesus og måkeskrik i bakgrunnen. En varm sommerdag med en kald forfriskning og noe godt å spise er noe av det vi nordmenn drømmer etter hele vinterhalvåret.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir stadig mer populært å skaffe seg en hytte ved sjøen. Noen drar på med dyre luksushytter på Hvaler og noen andre velger et enklere alternativ med utedo og litt for seg selv. Begge alternativene og alt i mellom er fantastisk om du spør oss – for det er kun en ting som gjelder, nemlig sjøen. Sjøen, alt det fantastiske den kan tilby oss av mat, aktivitet og sinnsro er vanskelig og sette en pris på.

Visuelt og tradisjon

Det er individuelt på hvordan folk ønsker å dekorere og ordne på sine hytter. Med mange forskjellige personligheter og karaktertrekk, er det gøy å putre forbi kystlinjen å se på alle de forskjellige hyttene som står langs vannet.

Men det finnes visse normer: Det er noen ting som hører til på en sjøhytte, som kan virke til at folk som har en tilhørighet til sjøen og alt den har å tilby ønsker å forholde seg til.

Ankeret:
Ankeret er noe av det mest symbolske som finnes når vi refererer til sjøen. Ankeret kan finnes i tusenvis av eksemplarer og er ofte å finne på sjøhytta. Brodert i gardinene, putetrekk, dekorativ pynt og på klær.

Marineblått:
Symbolikken forklarer seg selv, og er en tradisjonsrik og historisk farge på og ved sjøen.
Den dype blåfargen brukes i mangt og er en rolig og hyggelig farge inne i sjøhytten, i båten og på klær. Gjerne ofte i variasjoner som striper med hvitt og blått eller ruter.

Tau:
Rustikke, grove tau er også en stor del av tradisjonen ved sjøen. Dekorer hytten din med flotte tau, som gir sommerhytta en følelse av sjø innvendig også. Her kan man være kreativ og lage lamper, binde opp gardinene og mange andre ting.

artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmer du om å realisere hyttedrømmen?

Det kan være et vanskelig marked på sjøhyttene. Lange prislapper er også en ting som følger med. Det er også veldig få sjøhytter for salg ute i det åpne markedet, som forsvarer den høye prisen. Drømmehytta går også ofte i arv, og hyttene som ligger langs kysten er ofte eid i flere generasjoner. Det er derfor det skiftes eiere selv om hytten aldri har ligget ute for salg. Men det er ikke umulig og få tak i drømmehytta – men da må man ofte være på hugget.

Leie sjøytte

Man kan jo selvfølgelig oppleve “tean i tanga” uten å stå som eier på hytta. Det kan være like så greit å leie en ukes tid i sommerferien, en å ha på seg ansvaret for vedlikehold, eiendomsskatt og alt annet som medfører drømmen. Det blir stadig mer populært å leie hytte på appen AirBnB. En app hvor privatpersoner legger ut sine eiendommer offentlig og du og din familie kan sikre sommerferien ved noen få tastetrykk.

En av de mest populære stedene nylig var en liten hytte på Hvaler, som hadde en egen øy på 10.000 kvm. Hytten var et lite krypinn uten noen spesiell luksus – men den var utleid hele skolesommerferien i 2018. Les mer her:
https://www.thetravelinspector.no/news/mest-pop-hos-airbnb-i-norge-hvaler-hytte

Så det finnes altså en kai for alle som ønsker å oppleve sjøen. Om du blir leietaker, eier eller bare på besøk – ønsker vi i Sjøliv deg og dere en fantastisk sommer etterhvert.